BETTER HOLIDAYS
Op vakantie gaan is vaak niet heel duurzaam. Zeker vakanties naar het buitenland brengen behoorlijk wat milieubelasting met zich mee. Denk maar eens aan de uitstoot van een vliegtuig of een auto die ruim 1200 kilometer moet rijden. Toch kan vakantie vieren ook zonder dat u een (grote) voetafdruk achterlaat voor het milieu. We kunnen zaken een beetje compenseren en met een elektrische auto rijden helpt ook al een stukje.


Ik zou graag met u langzaam wat stapjes willen gaan maken, daar hebben wij elkaar voor nodig. 
Wij hebben op deze website al een aantal organisaties genoemd, die zich bezig houden met duurzaam toerisme en wij gaan ons best doen om zoveel mogelijk hotels, luchtvaartmaatschappijen en verhuurbedrijven te selecteren die zich ook daar mee bezig houden.

Kees Kooijmans
de Reisarchitect

Reisbureau Travel Slide Rotterdam Airport


WIJ WAREN GENOMINEERD VOOR DE GROENE VEER, UIT EINDELIJK ZIJN WIJ HET NIET GEWORDEN.

KLEINE IMPRESSIE VAN DE UITREIKING OP DE VAKANTIEBEURS 14 JANUARI 2015

                                                       

                                                       

                                                      Het nieuwe werkwoord voor 2016 wordt... STEKKEREN!

        Reisbureau Travel Slide Rotterdam Airport is al vele jaren lid van de branchevereniging ANVR,
die al jarenlang duurzaam toerisme hoog op de agenda heeft staan.
Lees meer
    


                                                                                                               

GROEN REIZEN WORDT DE TOEKOMST: DAAR GELOVEN WIJ IN!

U gaat op vakantie voor de beleving, het avontuur, om nieuwe mensen te leren kennen of voor uw welverdiende rust. Dat die reis ook negatieve gevolgen heeft voor het klimaat, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Gelukkig zijn er allerlei ontwikkelingen op het gebied van duurzame vervoersmiddelen, maar het zal nog jaren duren voordat ze uitontwikkeld zijn.Om nu al groener te reizen moeten we dus iets anders doen. 


WAAROM GREEN SEAT CO2-COMPENSATIE BOEKEN?

U heeft zin om op reis te gaan, maar dat die reis ook negatieve gevolgen heeft voor het klimaat, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Door de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren geeft u huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Dit zorgt voor minder CO2 en een verbetering van de leefomstandigheden van lokale families. Boek daarom nu GreenSeat CO2-compensatie en maak het mogelijk!


Voor meer informatie kijk dan even op de website

                                               

                                                                                                                        

TRAVELIFE VOOR REISONDERNEMINGEN

Travelife is een eenvoudig inzetbaar en betaalbaar duurzaamheidssysteem dat touroperators en reisbureaus helpt bij het managen en verbeteren van sociale en milieu/aspecten, opdat die aansluiten bij de duurzaamheidscriteria. Om dat doel te bereiken kunnen touroperators en reisbureaus gebruik maken van een breed pakket aan Travelife-diensten,
zoals: training, management, planning, rapportage en tools voor de zakelijke markt.
Meer gedetailleerde informatie vindt u onder ‘tools’.       
 


TRAVELIFE VOOR ACCOMMODATIES

Dit Travelife-duurzaamheidssysteem voorziet accommodaties van kennis en instrumenten om hun bedrijfsvoering te verduurzamen. Zowel binnen bedrijven als bij hun toeleveranciers. Naast betere milieu en sociale prestaties leidt verduurzaming o.a. ook tot kostenverlaging, terwijl de beloning in de vorm van een Travelife Award de eigen concurrentiepositie versterkt. 
    

                                                       

GREEN GLOBE

Green Globe is een wereldwijd certificeringsprogramma voor duurzaam reizen en toerisme. Het concentreert zich op economisch-, sociaal- en milieuverantwoord beheer. Het Green Globe certificaat kunt u tegenkomen bij accommodaties, eco-toeristische bestemmingen, reisorganisaties en vakantieresorts. 

 

 THE GREEN KEY

The Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. In Nederland zijn we in 2007 overgegaan van de milieubarometer (sinds 1998) naar The Green Key.
Aan dit keurmerk kunt u zien dat de deelnemers er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan The Green Key bedrijven net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Het certificaat kent in Nederland drie niveaus: brons, zilver en goud.
Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd,
hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau.


QualityCoast Top 100
QualityCoast is een programma van de Europese vereniging Kust & Zee (EUCC) en wordt ondersteund door de Europese Unie. De “QualityCoast Top 100” en de “QualityCoast Vakantieregio’s Top 10” is het resultaat van een uitgebreide assessment van bijna 1000 kustbestemmingen. Hierbij zijn 120 indicatoren gebruikt. Eén daarvan is het aantal Blauwe Vlag-stranden; een ander het aantal Green Key horeca-ondernemingen in de bestemming.
QualityCoast is het enige Europese “keurmerk” voor een toeristische bestemming als geheel (meestal een kustgemeente of een eiland). Het Blauwe Vlag-keurmerk geldt voor één enkel strand (of marina). De Green Key geldt voor één horeca-onderneming. En er is het ECO-XXI label, maar dat is niet gericht op de toeristische sector. De score in andere keurmerken is overigens wel van invloed op de QualityCoast-score.
Een aantal touroperators (bijvoorbeeld die van TUI-Nederland: ARKE en Holland International) schenkt bijzondere aandacht aan de QualityCoast bestemmingen in hun vakantiebrochures en houden er ook rekening mee bij de selectie van hun vakantiebestemmingen.